OPIS

Kulturno umetničko društvo "Dimitrije Koturović" velikim svečanim koncertom u Centru Sava obeležilo je 50. godina rada i postojanja.
U programu su učestvovali svi ansambli od vrtićke grupe do ansambla veterana a kao gosti koncerta bili su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", mešoviti hor "Ars Vocalis" i trubački orkestar Danijela Jokanovića.
Uz bogat program i prelepe nošnje publici su pokazali kako i na koji način čuvaju bogato folklorno nasleđe naših naroda.
Pored velikog broja gostovanja u zemlji i inostranstvu, Društvo sa ponosom ističe i osvojene nagrade na internacionalnim i međunarodnim festivalima.
KUD Dimitrije Koturović broji više od 350 članova koji rade u šest sekcija sa svojim ansamblima - Ansambl narodnih igara i pesama, Ansambl narodne muzike, Amatersko pozorište "Kot teatar", Grupa pevača, Ansambl veterana i Ansambl rekreativaca i svi su se potrudili da gostima i publici prirede veče za pamćenje.

Slike

50 godina KUD "Dimitrije Koturović"

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.