SEZONA: 3

EPIZODA: 7 - PROTESTANT ANNE OF CLEVES

OPIS

Nakon što je poslao slikara Hansa Holbeina u Cleves sa specifičnim uputama da donese laskav portret Anne, sestre čiju je ruku vojvoda William obećao Henriku, Cromwell objavljuje da sporazum između kralja Franje i cara Karla V. prijeti Engleskoj. Iako Brandon tvrdi da je pojačao obranu zemlje od invazije sa sjevera i s juga, glasnik donosi vijesti o velikoj carskoj armadi koja je primijećena u Engleskom kanalu. No nakon što se englesko izaslanstvo ukrcalo na jedan od tih brodova te saznalo da su u pitanju samo trgovački brodovi, Chapuys savjetuje vječito sumnjičava Henrika da se ne zabrinjava sporazumom cara i kralja Franje jer je već raskinut. Dok kraljev izaslanik dogovara uvjete za Anneinu ruku, Cromwell nastavlja s užurbanim planovima da se Henrik što prije oženi da bi učvrstio savez između Engleske i protestantskog vojvodstva. Međutim kardinal Pole u tajnoj papinskoj misiji otkriva duboko ukorijenjeno nepovjerenje između Karla i Franje koje nagoviješta da oni ne bi bili pouzdani saveznici u ratu protiv Engleske.

Slike

Sony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionSony Pictures TelevisionTudoriTudori

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.