poster

Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

OPIS

Frank J. Gaffney Jr. je američki političar, autor, kolumnist, poznat po služenju u Reaganovoj administraciji i vodstvu Centra za sigurnosnu politiku (CSP). Studirao je na sveučilištima Georgetown i Johns Hopkins, a političku karijeru započeo je 1970-ih kao pomoćnik demokratskog senatora Henryja M. Jacksona. Za vrijeme Reagana bio je pomoćnik ministra obrane za međunarodna pitanja sigurnosti. Osnivač je i predsjednik Centra za sigurnosnu politiku u Washingtonu. Centar je neprofitna, nestranačka obrazovna korporacija, osnovana 1988. Pod Gaffneyevim vodstvom međunarodno je prepoznat kao izvor pravovremenih i dubinskih analiza vanjskih i obrambenih politika SAD-a. Frank Gaffney je i sadašnji izvršni predsjednik četvrtog CPD-a (Committee of Present Danger) u povijesti SAD-a, američke vanjskopolitičke interesne grupacije. Pisao je kolumne za The Washington Times i Jewish World Review.
Razgovaramo o impeachmentu, istrazi za opoziv predsjednika Donalda Trumpa, o izgledima za drugi mandat, procjeni prvoga mandata, prioritetima današnje unutarnje politike SAD-a, pojavi "socijalističkih" ideja u SAD-u, u kojoj su mjeri kandidati koji zastupaju takve ideje ozbiljna politička prijetnja Donaldu Trumpu, što vidi kao vanjsku prijetnju SAD-u, što je CPD i koja mu je svrha. Bit će riječi i o pozicijama SAD-a u Africi, o odnosima SAD-a i Rusije za Trumpovog mandata, o Ujedinjenom Kraljevstvu nakon brexita te o bivšim socijalističkim zemljama srednje i istočne Europe.

Slike

Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.Romano Bolković - 1 na 1: Frank J. Gaffney Jr.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.