poster

Srbija na vezi

Srbija na vezi

informativni | Srbija

OPIS

O Srbima u regionu kroz štampu i redovnu mesečnu rubriku: Šta (nam) se piše? Gost prelistavanja je istoričar Nemanja Starović.
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik nedavno je boravio u Ljubljani, gde je, između ostalog, obišao Crkvu Svetih Ćirila i Metodija i Kulturno-pastoralni centar i razgovarao sa sveštenicima na čelu sa protojerejom-stavroforom Peranom Boškovićem. Posetu su zabeležile kolege iz Radio televizije Republike Srpske (RTRS).
Od naredne školske godine (2020/2021.), učenici osnovnih škola u Sloveniji imaće mogućnost da pohađaju dopunsku nastavu srpskog jezika. O tome, za našu emisiju, govori predsednik Saveza Srba Slovenije Marko Sladojević.
Odbor za proučavanje nacionalnih manjina i ljudskih prava SANU, koji već godinama jedan deo svojih aktivnosti posvećuje Srbima izvan matične zemlje, pokrenuo je inicijativu da kulturne i naučne ustanove ovih zajednica predstave svoju delatnost stručnjacima i zainteresovanoj javnosti u Srbiji. Na ovaj način, može se doprineti boljoj saradnji na relaciji matična zemlja - manjine u okruženju, pre svega na polju nauke i kulture. Među prvima predstavio se Savez Srba u Rumuniji. Okrugli sto pod nazivom "Srbi u Rumuniji – sadašnje stanje i perspektive“ pratio je kolega Miroslav Karlica.
Ovo je samo deo večerašnje emisije. Budite sa Srbijom na vezi!
Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić
Reditelj Ernestina Gligorijević

Slike

Srbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na veziSrbija na vezi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • CNN Newsroom (1989)

    image
    Newsroom je najdugovječnija emisija na CNN-u i pridaje kontekst najvažnijim vijestima iz cijelog svijeta.
  • Africa Live

    image
    Africa Live is a news program that focuses on African issues and issues related to this diverse continent. CGTN's Nairobi-based broadcast center produces Africa...
  • Dnevnik BHT1

    image
    Najgledanija centralna informativna emisija.
  • Zbor po zbor

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.