poster

Slatko i mirisno: Europski božićni kolači

Vanilleduft und Mandelsplitter (2016)

dokumentarni | Njemačka

Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasova)

OPIS

Potraga za blagom u obliku keksa i kolačića uzduž i poprijeko srednje Europe doista se isplati. Božić u Švicarskoj nezamisliv je bez cimetnih zvjezdica, malih čuda bez brašna. U češkome Znojmu tradicionalni su božićni kolačići glazirani bijelim fondantom. Tijesto za tridentske kekse ne mijesi se nego miješa, a sami se keksići ne izrezuju pomoću kalupa, nego prskaju na lim za pečenje i ukrašavaju kandiranim južnim voćem. U Trstu keksi i kolačići zahvaljujući začinima i obilju čokolade postaju prava adventska poslastica. Keksi od maslaca u Hannoveru i jedinstveni bečki roščići od vanilije zaključuju ovo adventsko slatko putovanje Europom.

Slike

Slatko i mirisno: Europski božićni kolačiSlatko i mirisno: Europski božićni kolačiSlatko i mirisno: Europski božićni kolačiSlatko i mirisno: Europski božićni kolačiSlatko i mirisno: Europski božićni kolačiSlatko i mirisno: Europski božićni kolači

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.