Ocjena: 8.5/10
Ocjena korisnika: 10/10
(4 glasova)

OPIS

1 selo, 1000 traktora, 100 000 tona kupusa i krumpira svake godine - koji se jedva prodaju i naposljetku uništavaju. Postoji li ikakvo rješenje?
U rumunjskom selu Lunguletu tisuću poljoprivrednika na traktorima sjedi na 100 000 tona kupusa na mjesnoj tržnici čekajući kupce. Na kraju dana plodove ili prodaju u bescjenje ili ih uništavaju. Zaintrigiran mogućnošću da tonu kupusa kupi za samo dvadeset eura, gradski čovjek Serban odluči godinu dana provesti u selu i obrađivati zemlju kako bi vidio zašto su ti ljudi na mrtvoj točki i postoji li kakav izlaz. Gradonačelnik i neki seljaci imaju ideje i moguća rješenja. No mogu li nadvladati nepovjerenje koje vlada među poljoprivrednicima, strah od kolektivnog gospodarstva i snažan poriv za konkurentnošću? Ovo je satira o aktualnim stvarnostima u europskoj poljoprivredi koju nam pripovijeda sam redatelj. Rumunjsko-njemački dokumentarac s pozicije insajdera i autoironičnim tonom priča priču o selu koje je zapelo između prošlosti i sadašnjosti.

Scenarist:
TRAJANJE: 65 min

Slike

Kupus, krumpir i drugi demoniKupus, krumpir i drugi demoniKupus, krumpir i drugi demoni

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.