SEZONA: 2

EPIZODA: 3

OPIS

Roberto Rossellini, predvodnik neorealizma, postao je poznat zahvaljujući filmovima "Rim, otvoreni grad", a odmah potom "Paisa" i "Njemačka nulte godine".
Vidjevši njegove filmove, Bergman mu je odlučila napisati pismo u kojemu mu je predložila suradnju. Susreli su se u Parizu i odmah zaljubili.
Zbog njega se odrekla supruga i djece, kao i zavidne karijere u Hollywoodu. Snimila je šest filmova pod redateljskom palicom Gustava Molandera prije odlaska u Hollywood gdje je trebala igrati glavnu ulogu u filmu Davida O. Selznicka, obradi Molanderova filma "Intermezzo". U njemu je glumila učiteljicu klavira u koju se zaljubi otac jedne od njezinih učenica. Selznick joj je ponudio istu ulogu. Warner joj je dao glavnu žensku ulogu uz Humphryja Bogarta u filmu "Casablanca", a nakon toga i u filmu "Kome zvono zvoni" te "Plinsko svjetlo" koji joj je donio prvog Oscara.
Njezina selidba u Europu i ljubavna veza s Rossellinijem izazvali su velik skandal. Ubrzo je zatrudnjela, no, usprkos tome, glumila je u filmu "Stromboli". Ispostavilo se da je Rossellini veliki egomanijak, a usto i vrlo posesivan. Htio je da radi samo s njime. Kad ju je Jean Renoir pozvao da glumi u filmu "Helena i muškarci", pobjegla je u Pariz. Par se rastaje, a Ingrid Bergman vraća se u Hollywood. Sve joj je oprošteno te vodi dodjelu Oscara, a ubrzo osvaja i svoj drugi zlatni kipić za film "Anastazija". Ujedno nastavlja svoju karijeru i u Švedskoj, gdje prihvaća ulogu u filmu Ingmara Bergmana "Jesenja sonata". U njemu glumi vrhunsku pijanisticu koja svoj odnos s kćeri žrtvuje zbog karijere. Ima dosta sličnosti između ovog filma i njezinog stvarnog života.
Sandra Rude osoba je koja zna kako publici dočarati svu snagu bezuvjetne ljubavi. Uspjela je u emisiju dovesti brojne poznate osobe - Isabellu Rossellini, Piu Lindstrom i Taga Gallaghera, autora knjige "The Adventures of Roberto Rossellini: His Life and Films", Guya Maddina, redatelja filma "My Dad is 100" u kojemu glumi Isabella Rossellini, Davida Forgacsa, autora knjige "Roberto Rossellini: Magician of the Real", Paula Duncana, urednika knjige "Bergman (Movie Icons)", Charlotte Chandler, autoricu knjige "Ingrid: A Personal Biography", Grace Carter, autoricu knjige "Ingrid Bergman", Nina Bizzarija, redatelja filma "Rossellini Under the Volcano" i Fiorellu Marianu, redateljicu i Rossellinijevu nećakinju.

Slike

Slavni holivudski parovi: Ingrid Bergman i Roberto RosselliniSlavni holivudski parovi: Ingrid Bergman i Roberto RosselliniSlavni holivudski parovi: Ingrid Bergman i Roberto RosselliniSlavni holivudski parovi: Ingrid Bergman i Roberto RosselliniSlavni holivudski parovi: Ingrid Bergman i Roberto RosselliniSlavni holivudski parovi: Ingrid Bergman i Roberto Rossellini

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • U potrazi za izvanzemaljcima (2014)

    image
    IN SEARCH OF ALIENS follows Giorgio Tsoukalos, an Ancient Astronaut theorist and leading contributor to Ancient Aliens, as he explores the fascinating evidence...
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Svemir (2021)

    image
    Dubine svemira. Drama nad dramama. Smjestite se u prvi red gledališta i uživajte u najvećoj predstavi u svemiru. Svake noći iznad glave nam se odvija drama epskih...
  • Fotografija u Hrvatskoj (2013)

    image
    Portret jednog od hrvatskih fotografa. Emisija u 10 minuta donosi fotografije jednog hrvatskog umjetnika.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.