Ocjena korisnika: 6/10
(6 glasova)

OPIS

Kao i Amiši, ultrakonzervativna kršćanska zajednica menonita odbacuje suvremeno društvo i živi kao da je u 19. stoljeću. Gotovo svi žive u samodostatnim kolonijama i prihvaćaju izolaciju koja im pomaže da se odupru iskušenjima suvremena svijeta. Sada je prvi put jedna od tih zajednica pristala kamerama otvoriti vrata.
Isprva se čini kao da je vrijeme stalo u koloniji Little Belize u Južnoj Americi. Ljudi voze zaprežna kola i govore stari njemački dijalekt plautdietsch. No čak se i ovdje pojavljuju znaci vanjskoga svijeta. Njihov nekadašnji liječnik Wilhelm nedavno je izgnan zato što je imao mobitel. U strahu da je njihova zajednica već okaljana, neki su tradicionalni članovi, kao što su Abraham i njegova obitelj, odlučili stvoriti novu, još izoliraniju koloniju u peruanskoj prašumi, gdje mogu ostati vjerni svojoj izvornoj doktrini.
Slijedimo ih u njihovu egzodusu i dobivamo sasvim novi uvid u svijet menonita.

Slike

Menoniti: Među pripadnicima najzagonetnije nacije na svijetuMenoniti: Među pripadnicima najzagonetnije nacije na svijetuMenoniti: Među pripadnicima najzagonetnije nacije na svijetu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.