SEZONA: 2

EPIZODA: 7

OPIS

Mržnja je nekontrolirana i gotovo iracionalna emocija. Nacisti su bolje od ikoga znali tu maksimu provesti u djelo, posvetivši se progonu i kažnjavanju svih umjetničkih djela i umjetnika koji se nisu uklapali u njihovu nametnutu moralnost.
Ramon Gener otkrit će nam razloge koji su naciste naveli da odbace djela umjetnika kao što su Kandinsky, Otto Dix i Fraz Marc, kao i glazbu Mahlera i Bele Bertoka, među ostalima. Otkrit ćemo da su Hitlerova mržnja i tiranija vjerojatno proizišli iz njegove prošlosti kao frustriranog umjetnika.
Uz pomoć povjesničarke Susie Hodge, pokušat ćemo shvatiti zašto je moderna umjetnost tako često na meti gnjeva. Govorit ćemo o umjetnosti koju napadaju, ali i o umjetnosti koja napada i potiče mržnju, poput srednjovjekovnih oltarnih slika. Pogledat ćemo Guernicu na nov način da bismo shvatili kako umjetnost pati i reagira na užas.
Zaputit ćemo se i u pakao zajedno s Jurgenom Kaumkötterom. Taj povjesničar i stručnjak za Auschwitz otkrit će nam pravo značenje umjetnosti. Vidjet ćemo kako se, usred strahota tog koncentracijskog logora, umjetnost pretvorila u sredstvo preživljavanja, ukratko, u nešto kudikamo snažnije od mržnje.

Slike

Ovo je umjetnost: MržnjaOvo je umjetnost: MržnjaOvo je umjetnost: MržnjaOvo je umjetnost: MržnjaOvo je umjetnost: MržnjaOvo je umjetnost: MržnjaOvo je umjetnost: MržnjaOvo je umjetnost: Mržnja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Nemogući projekti (2017)

    image
    Project Impossible is an original series that follows a new generation of epic engineering projects that were considered unthinkable just a few years ago. Each...
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.