OPIS

Gde se jede hleb "ftira"? Zašto je loše "ustati na levu nogu"? Ko je princeza Badrulbadur, a ko devojčica Akiko? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u drugoj epizodi 15. sezone "Plave ptice" u subotu, 26. oktobra, u 12.05, na Prvom programu RTS-a!
Osman je spreman za još jednu epizodu! Ali Borka... baš i nije. Ona nikako da nađe šešir za lampinu glavu. Da, Borka misli na abažur, samo uvek zaboravi tu čudnu reč. Na svu sreću, Osman će joj objasniti kako da upamti ovu reč tako da je više nikad ne zaboravi.
Gospođa Ž bi, s druge strane, rado zaboravila gramatičke greške koje prave Osman i Borka. Dosta je njoj da ih stalno opominje da se ne kaže "trebam" nego "treba". Trebalo bi da to već jednom upamte.
Kad smo na putovanju, pamtimo sve: i šta smo jeli, i šta smo čuli, i gde smo sve bili. Ovoga puta, letimo pravac na Maltu, u republiku koja ima hramove, starije čak i od egipatskih piramida.
Kad se vratimo sa puta, čeka nas ručak od drage kuvarice, trik od Osmana, pisma od drugarića i pitalica Gospodina Dž. Da li će pitalica imati veze sa ručkom i da li će pismo imati veze sa našim gusarima? To vam ne možemo reći. Ali naši gusari će vam reći ko je bio Aladin i odakle potiče priča o njemu.
A ko je Akiko i kako je nastala, otkriće nam naš dragi gost Stefan TićMi, autor nagrađivanog romana "Ja sam Akiko". On će nam ispričati po nešto i o baobabu i o izgužvanim majicama, a saznaćemo i kakav će biti animirani film o Akiko koji je trenutno u pripremi.
Zato nas gledajte u subotu 26. oktobra, u 12.05. na Prvom programu Televizije Srbije!
Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović.
Let, let!

Slike

Plava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava pticaPlava ptica

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sweet Dreams

    image
    Ocean, Moonlight, Good Night, Shooting Star, Songs & Rhymes, Starry Nights, Ocean
  • Neprovjereno

    image
    Emisija za djecu Federalne TV.
  • Soothing Sounds

    image
    Close Your Eyes,Songs & Rhymes,Sky,Twilight,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes.
  • From Night to Day

    image
    Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Sky,Starry Nights,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Songs & Rhymes,Moonlight.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.