poster

Romano Bolković - 1 na 1: Adnan Ćerimagić

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

OPIS

Adnan Ćerimagić analitičar je Inicijative za europsku stabilnost (ESI), u kojoj od 2013. godine prati situaciju u zemljama zapadnog Balkana i njihove odnose s Europskom unijom.
ESI-u se pripisuje zasluga za plan zaustavljanja migrantske krize koja je potresla EU tokom 2015. godine i predlaganje osnove za plan dogovora između Skopja i Atene, kojim je okončan višedesetljetni spor dviju zemalja oko imena Republike (Sjeverne) Makedonije.
Adnan Ćerimagić je izvan Bosne i Hercegovine, u kojoj je rođen 1986. godine, postao poznat tako što se u ljeto 2018. godine, u austrijskom alpskom gradiću Alpbachu, na panelu s predsjednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hashimom Thacijem, snažno usprotivio njihovoj ideji crtanja novih granica po etničkim linijama.
Ćerimagić je završio pravo na Sveučilištu u Grazu, gdje je, kao istraživač, kratko radio na Institutu za ljudska prava i demokraciju. Europske studije završio je na belgijskom Europskom koledžu u Brugesu, rasadniku "novih Europljana" i "budućih europskih lidera". Radio je u Tajništvu Europskog parlamenta i predstavništvu BiH u Bruxellesu te Ministarstvu vanjskih poslova BiH u Sarajevu.
U emisiji ćemo razgovarati o situaciji u Europskoj uniji, problemima, trendovima i mogućim rješenjima, o ulozi Njemačke i poziciji Republike Hrvatske i zapadnog Balkana u svijetu i Europi koja se mijenja, o ESI-ju, migrantskoj krizi i rješenjima integracije zapadnog Balkana, sadašnjosti i budućnosti EU, ulozi Njemčke u EU, o tome je li Merkel otvorila granice a Orban ih zatvorio ili je to iluzija, o vanjskopolitičkim konzekvencijama snaženja AfD i Zelenih, o odnosu Njemačke, SAD-a i Rusije, o Trumpu, Putinu, Njemačkoj i Francuskoj u ovom podneblju, poziciji Hrvatske u EU, sukobu Njemačke i Hrvatske oko politike na zapadnom Balkanu te sadašnjosti i budućnosti BiH.

Slike

Romano Bolković - 1 na 1: Adnan ĆerimagićRomano Bolković - 1 na 1: Adnan ĆerimagićRomano Bolković - 1 na 1: Adnan ĆerimagićRomano Bolković - 1 na 1: Adnan ĆerimagićRomano Bolković - 1 na 1: Adnan ĆerimagićRomano Bolković - 1 na 1: Adnan ĆerimagićRomano Bolković - 1 na 1: Adnan ĆerimagićRomano Bolković - 1 na 1: Adnan Ćerimagić

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.