OPIS

Aurore Asso već godinama sudjeluje na natjecanjima u ronjenju na dah. Osvojila je drugo mjesto u ekipnom ronjenju na dah 2012., ukupno drži tri svjetska i osam francuskih rekorda u ronjenju na dah, uključujući ronjenje do dubine od 82 metra s konstantnim opterećenjem, 54 metra s konstantnim opterećenjem bez peraja i 72 metra slobodnog poniranja. Ali ona ne odlazi u dubine samo zato da bi stjecala naslove prvaka. Aurore je ponajprije strastvena ljubiteljica mora koja ga silno želi očuvati. Paralelno s međunarodnim natjecanjima postizala je rekorde i u ugroženim podmorskim sredinama kako bi upozorila javnost da ih hitno treba zaštititi. Već je snimila dva dokumentarna filma sa svojim svjedočanstvima.
Za svoj treći film Aurore ostavlja sportske izazove postrani i odlazi istražiti blaga Vanuatua čija je kopnena i podvodna biološka raznolikost nevjerojatna. Na svojem putovanju istražit će nekoliko tipova vulkana i pokušati shvatiti kako je iz Pacifičkog vatrenog prstena proizašlo otočje Vanuatu u Tihom oceanu.
Ronit ćemo s njom u potrazi za jedinstvenim oblicima života koja susrećemo u toplim vodama blizu podvodnih vulkana, zatim ćemo s njom otkriti jezero od lave Marum čije je ključanje jedinstveno u svijetu. Bit ćemo povlašteni svjedoci njezina susreta s moronjem, sisavcem biljožderom od kojeg je potekao mit o sirenama.

Slike

Vanuatu: more i vatraVanuatu: more i vatraVanuatu: more i vatraVanuatu: more i vatraVanuatu: more i vatra

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.