poster

Otkupnina: DARK TRIAD

Ransom (2017)

akcija | SAD
Režiser: David Vainola
STAR Crime | petak | 21:00

Ocjena korisnika: 7/10

SEZONA: 3

EPIZODA: 8 - DARK TRIAD

OPIS

Svaki život ima svoju cijenu.
Eric Beaumont (Luke Roberts) iskusni je pregovarač u kriznim situacijama. Kada životi taoca vise o koncu, on i njegov elitni tim rješavaju otmice, spašavaju živote i sprječavaju da otkupnine dođu u ruke najopasnijih kriminalaca na svijetu. Putujući po svijetu tim pomaže multinacionalnim korporacijama i vladinim agencijama pronaći rješenje u kompliciranim sukobima i pregovorima, ali pomaže i običnim ljudima koji su se našli u situaciji da njihovi životi ovise o otmičarovim prohtjevima. Koristeći znanja iz psihologije i ljudskog ponašanja, Eric rješava i najteže slučajeve otmica. No, iako često u situacijama u kojima mu je život u opasnosti, ne pribjegava nasilju, pa čak i kad se suoči s najopakijim zlikovcima. Koliko ga moći manipulacije čine profesionalno najboljim na svijetu, toliko mu kompliciraju odnose s obitelji, prijateljima i kolegama. Ericov tim čine glavna istraživačica, bivša policajka Zara Hallam (Nazneen Contractor), psihološki profiler Oliver Yazes (Brandon Jay McLaren), pregovaračica Maxine Carlson (Sarah Green), ujedno Beaumontova zamjenica, te Cynthia Walker (Karen LeBlanc), koja se timu priključuje u drugoj sezoni te s vremenom preuzima poziciju Maxine Carlson, koja odlazi iz tima nakon što je bila primorana ubiti kako bi spasila Olivera.
Inspirirana istinitim profesionalnim iskustvom Laurenta Combalberta i njegovog kolege Marwana Meryja, osnivačima ADN Group, čije su usluge dostupne svim poslovnim ljudima i vladama u kritičnim diplomatskim, društvenim i socijalnim sferama, ovu međunarodno produciranu seriju smislili su David Vainola i Frank Spotnitz. Serija se prikazivala u SAD-u na CBS-u, Globalu u Kanadi, TF1-u u Francuskoj, RTL-u te kasnije Voxu u Njemačkoj. Premijeru je imala na Globalu i CBS-u u siječnju 2017. da bi na tim kanalima ove godine bila prikazana i zadnja, treća sezona. Glavnu ulogu u seriji ponio je Luke Roberts, koji je nakon završene akademije u Londonu dobio priliku nastupiti u Spielbergovoj seriji „Band of Brothers“, dok će ga danas gledatelji prepoznati iz filmskih uspješnica poput „Pirati s Kariba: Nepoznate plime“, „300: Rise of the Empire“ te „Dracula: The Dark Prince“ s Jonom Voightom. Osim njega, tu je i Nazneen Contractor, koja će nam, prije svega, biti poznata kao Kyla Hassan iz serije „24“, mada su je neki gledatelji možda zapamtili po manjoj ulozi u humorističnoj seriji „Pravila igre“, koju smo gledali na RTL2. Tu je i Brandon Jay McLaren, koji nas je oduševio u „The Killingu“, dok manje, gostujuće role u poznatim serijama poput „CSI“, „Being Erica“, „Chicago Fire“, „Falling Skies“, „Human Target“ garantiraju njegovu glumačku klasu. Spomenimo i Karen LeBlanc, koja se probila zahvaljujući mjuziklu „Rent“, a njezino lice sigurno ćete prepoznati iz serija poput „Jack Ryan“, „Frontier with Jason Momoa“, „Insomnia“, „Killjoys“ ili iz igranih filmova poput „Mobile Homes“ ili „Astronaut“, u kojem je nastupila uz Richarda Dreyfussa.
Poput „Scorpiona“ i „Lie To Me“, „Otkupnina“ je inspirirana stvarnim osobama, to je serija koja će vas zaokupiti pričom, koja se vrti oko slučajeva otmica i otkupnina, no ona će ponuditi puno više od običnog rješavanja slučaja, ma koliko je u ovom slučaju psihološki pristup rješavanja slučajeva fascinantan. Pa tako i likovi serije imaju zanimljive osobne priče pune tajni, što samo nadograđuje napetost i neizvjesnost. Pridodajmo briljantne i uvjerljive priče, vrlo vješto osmišljene zaplete kojima je pridodan i psihološki element, jako dobre izrađene setove, izvrsne glumačke predstave i kompleksne likove, glumce koji se sjajno nadopunjuju i dobit ćete TV seriju koja mora zadovoljiti sva ...

Slike

OtkupninaOtkupninaOtkupninaOtkupninaOtkupninaOtkupninaOtkupnina

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.