OPIS

Mirka Vasiljević nas vodi na urbanu Užičku svadbu. U prvoj epizodi serijala "Svadba iz mog kraja", sa običajima koji su se zadržali u užičkom okrugu upoznaće vas poznata glumica Mirka Vasiljević, koja u ovom TV formatu debituje u ulozi voditeljke.
Kroz svadbeno veselje Nevene Nikolić i Aleksandra Lađevca, saznaćete i zanimljivu priču ovog para. Naime, njihova ljubav se rodila zahvaljujući zajedničkim interesovanjima za - ekstremne sportove!
Iako je Aleksandar odmah znao da je Nevena ljubav njegovog života, ona se teško odlučila na brak, budući da je tek završila studije. Ipak, spektakularna prosidba koju je zabeležila i naša ekipa - otopila je Nevenino srce...
Par je odlučio da napravi modernu svadbu ali su kao ustupak roditeljima ipak uvrstili i sve najznačajnije običaje iz užičkog kraja. Bilo je tu i gađanja jabuke, "kupovine" i prenošenja mlade, hvatanja bidermajera, umivanja vodom sa izvora, razbijanja čaše protiv malera...
Nevenina baka je i zaplakala kada je ispraćala unuku, nakon što je dever obavio "kupovinu mlade" a tokom ove svadbe zabeležili smo još emotivnih, porodičnih trenutaka.
Videćete i šta se sve može dogoditi kada se sasvim skučajno - ukrste dve svadbe a pažnju svih dodatno privuče i prisustvo prelepe i duhovite Mirke Vasiljević (koja se još nije zvanično udala)...
Popularna glumica a sada i voditeljka, okušala se na ovoj svadbi i u "krađi" barjaka. To je običaj po kome neudate devojke, otimanjem barjaka od neoženjenih momaka (sa mladoženjine strane), na taj način - stupaju sa njima u kontakt. Nekada su ovakva poznanstva vodila u nove brakove.
Vrhunac ovog svadbenog slavlja se ipak dogodio na najvećem pristupačnom uzvišenju nad Užicem jer je želja mladenaca bila da se građansko venčanje obavi upravo na vidikovcu.
To je sprečilo dolazak starijih zvanica ali su mladi bili oduševljeni pogledom na Užice iz ptičje perspektive. Od bakljade, koja je nastala na vidikovcu, nažalost dogodio se i požar - koji smo takođe zabeležili ali i uspešno ugasili, zajedno.
Prvu epizodu serijala "Svadba iz mog kraja", pratite u četvrtak, 26. septembra na Prvom programu Javnog medijskog servisa, od 22.00 sata.

Slike

Svadba iz mog krajaSvadba iz mog krajaSvadba iz mog krajaSvadba iz mog krajaSvadba iz mog krajaSvadba iz mog krajaSvadba iz mog krajaSvadba iz mog kraja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.