poster

Psi, ta izvanredna bića: Moćni u pokretu

EXTRAORDINARY DOGS (2011)


SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Serija istražuje divne i često zapanjujuće osobine čovjekova najboljeg prijatelja. U 13 epizoda otkrit ćemo more čudesnih, dojmljivih i fantastičnih priča o psima iz svih krajeva svijeta - tu su herojski spasilački psi, mali psi ljubimci, nevjerojatni radni psi i vrhunski policijski psi. Zavirit ćemo i u znanstvene temelje spoznaja o psima i otkriti zbog čega su naši pseći prijatelji tako posebni.
Psi iz talijanskog Centra za spasilačku obuku djeluju na obalama mora i jezera i pomažu kupačima u nevolji. Moraju proći intenzivan trening - preplivati udaljenost od nekoliko stotina metara do četiri kilometra, zubima vući čamac, pa čak i iskakati iz helikoptera! Uglavnom je riječ o labradorima, newfoundlandskim psima i zlatnim retriverima, ali nijedna pasmina nije isključena ako zadovoljava zadani kriterij težine.
Novozelandska služba traganja i spašavanja pokriva područje koje se prostire od Južnog pola sve do južne morske granice Havaja. Obuhvaća Norfolk, Tongu, Samou i Cookovo otočje. Psi koji sudjeluju u akcijama spašavanja pretražuju i planine prekrivene snijegom na Južnom otoku i vruće termalne izvore u Rotorui. Pratit ćemo škotske ovčare, njemačke ovčare i labradore koji zajedno sa svojim trenerima moraju proći vrlo zahtjevnu obuku u planinama kako bi bili primljeni u službu.
Pridružit ćemo se "musheru" Clemensu Bittendorferu i njegovim haskijima na najtežoj australskoj utrci - jedinoj u Australiji koja se odvija na snijegu. Psi u zaprezi vuku težinu 2-3 veću od vlastite i veoma brzo trče.

Slike

Psi, ta izvanredna bića: Moćni u pokretuPsi, ta izvanredna bića: Moćni u pokretuPsi, ta izvanredna bića: Moćni u pokretuPsi, ta izvanredna bića: Moćni u pokretu

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Nemogući projekti (2017)

    image
    Project Impossible is an original series that follows a new generation of epic engineering projects that were considered unthinkable just a few years ago. Each...
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.