Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 2

OPIS

Michael Telllinger suotkrivač je drevnog kamenog kruga u Južnoafričkoj Republici, koji je nazvao Adamov kalendar. Ta struktura, poput putokaza, ukazuje na drevnu prošlost u kojoj su se zbivali nezamislivi i zaboravljeni događaji. Bilo je to vrijeme kad su u sve mitologije svijeta ušla tri pojma: zlato, ropstvo i krilata zmija. Doba naprednih tehnologija i opsežnog rudarenja čije ostatke, paradoksalno, smatramo ostacima manje razvijenih tehnoloških vremena i kamenim dobom. Iz tog vremena diljem južne Afrike ostalo je više od deset milijuna kamenih krugova, koji imaju veze s drevnim afričkim rudnicima zlata i nikad odgovorenim pitanjem: zašto je ljudski rod oduvijek zlato smatramo mjerilom vrijednosti, rijetko se pitajući kako je to uopće počelo i zašto.

Voditelj: Krešimir Mišak

Slike

Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)Na rubu znanosti: 16. konferencija Međunarodne udruge za svjetlost (2. dio)

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.