poster

Osumnjičeni

Person of Interest (2011)


EPIZODA: 7

OPIS

Priča počinje sa Johnom Reeseom, bivšim agentom CIA-e, za koga su svi mislili da je mrtav. Sa lažnim identitetom, John je zapravo živio na ivici propasti na ulicama Njujorka, utapajući tugu u piću. No, njegov život dobije potpuno novi pravac kada upozna genijalnog Harolda Fincha, povučenog milijardera koji se bavi softverskim inženjeringom. Nakon tragedije 11. septembra 2001. godine, Finch je izgradio softver za vladu, čija je svrha da štiti naciju tako što predviđa buduće terorističke napade. Program upada u telefone, računare, mejlove, čitave živote ljudi... sve u svrhu pronalaženja materijala koji otkriva naredni korak potencijalnog zločinca.
Međutim, softver se ne fokusira samo na velike terorističke napade, već na sve vrste kriminala. Pravdajući se manjkom vremena i radne snage, vlada izbjegava rješavanje sitnih protivzakonitih radnji koje softver prepoznaje. Ovo izuzetno ljuti Fincha, zbog čega daje ostavku. Prije toga, on hakira sam softver, tako da, i po napuštanju radnog mesta, on ima pristup i uvid u sve što se dešava. Tada odluči da pravdu uzme u svoje ruke… Njegov plan se produbljuje i proširuje kada se sprijatelji sa Reeseom, kojeg unajmljuje da vrši nadzor i interveniše po potrebi, koristeći svoje sposobnosti koje je stekao za vrijeme rada u CIA-i. Zajedničkim snagama, oni će morati da se izbore protiv svih zločina u ogromnom gradu.
Reese je svojim metodama prisilio i korumpiranog detektiva njujorške policije Lionela Fuscoa da im pomaže, a tu je i detektivka Joss Carter, koja će na početku pokušavati da uhvati Reesa. Interesantni flešbekovi i blokbasterski pristup donijeli su seriji nominacije za prestižne EMI i BET nagrade, kao i osvojenu People choice nagradu

Slike

OsumnjičeniOsumnjičeniOsumnjičeniOsumnjičeni

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.