OPIS

Veliki povrtnjak u podnožju Eiffelova tornja, zelenilo gdje su nekoć stajale željezničke tračnice, primarna šuma i savana u Vincennesu, a u Bulonjskoj šumi savršeno stapanje arhitekture i biljaka. Pariz otkriva svoja nevjerojatna zelena područja.
Tko bi pomislio da je na krovovima pariških chic kvartova moguće uzgajati zelenu salatu? Pa ipak, pred nama su plodovi iz vrta prestižnog hotela pokraj Eiffelova tornja.
Ovo je pravi domaći vrt, za razliku od divljeg okoliša s divljim stablima smokve i malim životinjskim svijetom stvorenog na nekadašnjoj željezničkoj liniji koja je kružila po Parizu.
Ova bioraznolikost je blago. Prirodni okoliši razvijeni su i prema istoku, u šumama Vincennesa. Primjerice, primarna šuma koja je nastala nakon udara velike oluje ili divlja savana koju su posadili krajobrazni stručnjaci Zoološkog vrta u Vincennesu.
Naša pustolovina završava u Bulonjskoj šumi, u parku Jardin d'Acclimatation. Ovdje je životinjski svijet savršeno spojen s novom zgradom Zaklade Louisa Vuittona koju je projektirao arhitekt Frank Gehry. Spoj biljnog svijeta i staklenih fasada muzeja doista je spektakularan.

Slike

Zeleni ParizZeleni ParizZeleni ParizZeleni Pariz

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.