poster

Knjiga ili život: Bjorneboe i Vurušić

Knjiga ili život (2012)

kultura, dokumentarni | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

OPIS

U našoj smo emisiji već nekoliko puta govorili o Karlu Oveu Knausgaardu. Večeras ćemo pak razgovarati o piscu kojeg Knausgaard u svojoj slavnoj heksalogiji "Moja borba" i spominje.
Jens Bjorneboe, norveški pisac, rođen je 1920. u bogatoj obitelji brodovlasnika, ali već je s 12 godina počeo piti a shrvan depresijom s 14 se pokušao objesiti u čemu je naposljetku i uspio 1976. godine. U međuvremenu je bio produktivan i angažiran pisac a na hrvatski su do sada prevedena prva dva dijela njegove trilogije "Povijest bestijalnosti". Prevela ih je Anja Majnarić, prevoditeljica koja je prevela i Knausgaardovu "Moju borbu". U prilogu razgovaramo s novinarom i publicistom Vladom Vurušićem koji u knjizi "Obala maršala Tita" piše romaneskne uspomene na djetinjstvo u Trogiru šezdesetih i sedamdesetih godina - svojevrsnu kroniku malog mista s bremenom svjetskih događaja na leđima. U rubrici Tjedna lektira doznajte zašto Frederic Beigbeder želi "Život bez kraja", tko je John s kojim je Geert Mak putovao Amerikom.

Slike

Knjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i VurušićKnjiga ili život: Bjorneboe i Vurušić

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.