SEZONA: 1

EPIZODA: 6

OPIS

Američka serija „Spasilačka služba“ nastala je na temelju istinitih priča spasioca Los Angelesa, a jedan od njih, srećom, bio je i Gregory J. Bonann, koji je naposljetku postao koautor serije i kreator legendarnog kostima. Tim spasioca predvodi zapovjednik Mitch Buchannon (David Hasselhoff), a članovi njegove ekipe pomažu kolegama i civilima u opasnim situacijama poput utapanja, potonuća brodova, otmica, razbojstava te u napadima morskih pasa. Osim Mitcha i njegova sina Hobieja Buchannona (Jeremy Jackson), serija prati i živote mladih spasioca, među ostalima, Stephanie Holden (Alexandra Paul), C. J. Parker (Pamela Anderson), Caroline Holden (Yasmine Bleeth), Summer Quinn (Nicole Eggert) i Codyja Madisona (David Chokachi).
Zaštitni znak „Spasilačke službe“ svakako je Mitch Buchannon (David Hasselhof), koji je ujedno bio izvršni producent serije u kojoj je tumačio glavni lik svih 11 sezona. Toliko je bio popularan da je pokrenuo glazbenu karijeru, a najveći uspjeh doživio je u Njemačkoj. Usporedo s naglim porastom gledanosti, u trećoj sezoni pojavila se C. J. Parker (Pamela Anderson), koja je ubrzo postala ženski simbol serije. Zanosna Pamela šest je godina glumila seksepilnu spasiteljicu, a zbog atraktivnog izgleda obožavali su je i muškarci i žene diljem svijeta.
Danas se na svom profilu na Instagramu rado prisjeća vremena kad je snimala „Spasilačku službu“, a sa svojih 51. godinu i dalje izgleda senzacionalno. Još je jedna djevojka iz serije osvojila muška srca, a riječ je o prekrasnoj brineti Yasmine Bleeth, koja je utjelovila Caroline Holden i kojoj je rad na seriji „Spasilačka služba“ bio vrhunac karijere. Svakako treba spomenuti i glumicu Alexandru Paul, koja je igrala djevojku Mitcha Buchannona - Stephanie Holden. Od muških članova ekipe treba spomenuti Davida Chokachija, zgodnog plavušana plavih očiju, isklesanog mišićavog tijela, što je bilo sasvim dovoljno da se mnoge žene zaljube u spasitelja Codyja Madisona. Naposljetku, sina glavnoga glumca, Hobbieja Buckhannona, utjelovio je Jeremy Jackson, a zanimljivo je da je prvotno ta uloga trebala pripasti Leonardu DiCapriju.
Premijera serije „Spasilačka služba“ bila je 1989. na NBC-u, ali je otkazana nakon prve sezone zbog visokih troškova produkcije. Zahvaljujući Davidu Hasselhoffu koji je toliko vjerovao u seriju da je uložio svoj novac, tvorci serije i njezini producenti Michael Berk, Douglas Schwartz i Gregory J. Bonann ponovno su je oživjeli 1991. godine.
Tijekom najveće popularnosti bila je prikazivana u 148 zemalja svijeta i na svim kontinentima, osim Antarktike, a pratilo ju je čak 1,1 milijardi gledatelja, zbog čega je dospjela u Guinnessovu knjigu rekorda kao najgledanija televizijska serija svih vremena. Osim „Spasilačke službe“ i njezina nastavka, koji je sniman na Havajima, bio je pokrenut i spin-off „Spasilačka služba: Noći“, a 2003. godine snimljen je i televizijski film „Spasilačka služba: Vjenčanje na Havajima“.

Slike

Spasilačka služba 2.0Spasilačka služba 2.0Spasilačka služba 2.0Spasilačka služba 2.0Spasilačka služba 2.0Spasilačka služba 2.0Spasilačka služba 2.0

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.