poster

Kulturni centar

Kulturni centar


OPIS

Festivali su postali dominanatan format u koji se tokom leta pakuju kulturni i umetnički sadržaji. U Srbiji i regionu svakog leta suočavamo se sa porastom broja festivala. Od Belefa, Nišvila, Egzita, Arsenal festa, Bir-festa, do Šekspir i Antika festa, festivala Kikinda šort, do Sofesta, Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Vrmdža festa, i niza drugih.
Pojedinim je prioritet komercijalni aspekt, a drugim - kvalitet. U produkciji letnjih festivala nastaju proizvodi za jednokratnu upotrebu ali i relevantni umetnički sadržaji trajne vednosti.
O letnjim festivalima u Kulturnom centru govore: Gojko Božović, pisac i organizator Festivala evropske književnosti, Mihajlo Nestorović, glumac i reditelj, umetnički direktor Viminacijum festa, Sanja Krsmanović Tasić, koreografkinja i glumica, selektorka festivala Infant, Aleksandar Delibašić, muzičar, organizator festivala Bad Music Boogaloo.
U emisiji će biti reči o novom romanu Darka Tuševljakovića "Jegermajster", o postavci Arakes u sklopu Festivala Devet, o Evripidovoj predstavi Žene iz Troje u režiji Nebojše Bradića, o performasu Dragana Ilića u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, o knjizi "Disko pesticidi" Zorana Panovića, o filmu "Yesterday". Govoriće se o fenomenu parti-mejkera, i jubileju 70 godina od osnivanja Grafičkog kolektiva.
Gost nedelje je glumac Rade Šerbedžija.
Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Odgovorni urednik Redakcije za kulturu i umetnosti i urednik emisije: Danijela Purešević
Kreativni direktor: Boris Miljković
Autori rubrika: Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Zorica Kojić, Predrag Petrović, Danijela Purešević, Hristina Vasilijević, Jelena Videnović

Slike

Kulturni centarKulturni centarKulturni centarKulturni centar

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.