Glazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona Hausera: izravni prijenos

Glazba i grad


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

OPIS

Posljednji dan trodnevne glazbene svečanosti "Glazba i grad" pod nazivom Fiesta latina rezerviran je za jazz orkestar i kubanske ritmove. Treći se dio glazbenog trolista besplatnih koncerata HRT-ovih ansambala na otvorenoj pozornici zagrebačkoga Trga kralja Tomislava zove Fiesta Cubana i ujedinjuje Jazz orkestar HRT-a i legendarni latino sastav Cubismo. Nastao 1995. ansambl šarolikog sastava glazbenika većinom jazz pozadine uspješno spaja afro-kubanske ritmove s ostalim stilovima. Iako je u početku bio vezan za klubove, s vremenom je stekao veliku popularnost upravo na otvorenim pozornicama, gdje je publika često mogla i plesati. To se očekuje i na ovoj drugoj njihovoj suradnji sa Jazz orkestrom HRT-a, kada će u sat i pol programa na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava slaviti ljeto i glazbu kroz popularne ritmove Cubisma u aranžmanima Mirona Hausera, Andreasa Marinella, Marija Igreca i Marija Pentona Hernandeza. Uz instrumentaliste ozračje će užariti za Cubismo prepoznatljivi glas Venezuelanca Ricarda Luquea koji je davne 1990. u Zagreb stigao kao fagotist u potrazi za orkestrom te dobio posao u Zagrebačkoj filharmoniji.
Redatelj Tvrtko Grgić

Urednik: Jana Haluza

Slike

Glazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona HauseraGlazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona HauseraGlazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona HauseraGlazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona HauseraGlazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona HauseraGlazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona HauseraGlazba i grad 2019. - Fiesta Latina: Jazz orkestar HRT-a i Cubismo pod ravnanjem Mirona Hausera

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.