OPIS

Od 28. februara, tokom narednih 13 nedelja, u 20.00 na Drugom programu RTS-a gledaćete dokumentarnu seriju Balkan!. Autor serije je Miodrag Ćertić, poznat po zapaženom serijalu "Art trileri" iz 2017. godine.

Ovoga puta on svoj objektiv usmerava na fenomene našeg poluostrva, od samog nastanka brenda Balkan, preko vekovne tradicije kohabitacije raznih etničkih i verskih grupa na malom prostoru, uz osvrte na povremene konflikte, pa do aktuelnih problema vezanih za razvoj, međusobno razumevanje, ali i depopulaciju i gotovo večito mešanje velikih sila. Ekipa serije je snimala u svih 12 balkanskih zemalja, a u potrazi za odgovorima posetila je i Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Francusku, Austriju i Italiju.

Slike

Balkan!

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Afrički režiseri

    image
    Perspektive s raznolikog kontinenta; pripovijedanje u rukama lokalnih talenata.
  • TV Justice

    image
    Neka istina bude ispričana
  • Pitajte prirodu

    image
  • Srbija u kadru (2017)

    image
    Pošto Srbija obiluje prelepim predelima, običajima koji se od mesta do mesta razlikuju, ali i raznim manifestacijama po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.