poster

Magazin Srbije na vezi

Srbija na vezi

informativni | Srbija

OPIS

Srbija na vezi spojiće dijasporu, umetnost i sport, sa željom da talentovani mladi ljudi srpskog porekla, u svetu, lakše dođu da naših klubova, a pogotovo do mesta u reprezentaciji Srbije u svim sportovima.
Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, podržava inicijativu emisije Srbija na vezi RTS-a i, kao institucija, spremni su da objedine podatke i, sportiste iz sveta, opredele za dres Srbije.
Memorijalni turnir RTS-a Igrajmo za 16, ugostio je ove godine 4 ekipe iz dijaspore, zahvaljujući, između ostalog, i aktivnostima Programa za dijasporu.
Saradnja se nastavlja u Beču gde će, na predlog emisije Srbija na vezi, najbolja ekipa RTS gostovati u Austriji, na Sportskim danima Saveza Srba Beča. O tome, i novitetima na turniru, govori Svetozar Stanković, član Organizacionog odbora i Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.
Austrijska i srpska pozorišna publika ovacijama je pozdravila glumačku ekipu pozorišta Madlenijanum u Akzent teatru u Beču. O predstavi i utiscima govoriće glumica Ljiljana Stjepanović, a novinarka Tanja Peternek najaviće još jednu epizodu iz serijala Kao sav normalan svet. Ovoga puta predstaviće Minju Subotu, koji je u 80. godini života debitovao kao glumac upravo u predstavi Dolče Vita pozorišta Madlenijanum.
Muzički ukus dijaspore je sve bolji, kaže Siniša Vićentijević i podseća da je Narodni ansambl RTS sve više tražen "napolju", kao i da rado gostuju sa raznovsnim repertoarom, na poziv Srba u svetu. Sa njima nastupa i diplomirani pravnik, uskoro sa licencom advokata i specijalizacijom u oblasti autorskih prava, popularni mladi pevač Stefan Petrušić.
Urednik i voditelj Jelena Đorđević Popović
Reditelj Vladimir Petrović

Slike

Magazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na vezi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zlatno klasje

    image
    Zlatno klasje je najnoviji projekt Poljoprivredne TV posvećen životu i djelovanju stanovnika ruralnih krajeva. Donosimo priče o vlasnicima gospodarstava,...
  • BBC News at One (1986)

    image
    The BBC's lunchtime news bulletin.
  • Quest Means Business (2009)

    image
    Richard Quest i njegov tim analiziraju činjenice i brojke iz poslovnog svijeta kako bi pomogli ljudima zaraditi novac i mudro ga potrošiti.
  • Africa Live

    image
    Africa Live is a news program that focuses on African issues and issues related to this diverse continent. CGTN's Nairobi-based broadcast center produces Africa...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.