OPIS

Dokumentarac o iznimnom paleontološkom otkriću - kosturu titanosaura, golemog dinosaura koji je živio na jugu Pireneja prije 70 milijuna godina. Odnosno, živio je ondje prije nego što su te životinje izumrle zbog udara meteora. Ovo je osobito važan nalaz s obzirom na činjenicu da je pronađeno malo dinosaura slične veličine, a pogotovo iz istog perioda.
Ovaj dokumentarni film iznosi cijelu priču o tom nalazu, od otkrića prvih ostataka koje je 1955. godine pronašao njemački paleontolog Walter Kühne, pa sve do spektakularnih snimaka nedavnih iskapanja i otkrića golemog dinosaurovog vrata dugačkog čak 5 metara. K tome, gledatelje čeka posebna poslastica - uvid u bilješke Waltera Kühnea koje sadrže pojedinosti o nalazištu te ostale vrijedne znanstvene podatke.
Nekoliko prestižnih akademskih institucija, među kojima Sveučilište u Edinburghu, Sveučilište u Baskiji i Sveučilište u Zaragozi, surađivalo je na snimanju ovoga filma, baš kao i katalonski Institut za paleontologiju, Miquel Crusafont i mnogi drugi svjetski istaknuti paleontolozi.
Film odgovara na pitanja: Kakav je bio život tog dinosaura? Što je jeo i kako je do te hrane dolazio? Kojoj je vrsti pripadao?

Slike

Posljednji div u EuropiPosljednji div u EuropiPosljednji div u EuropiPosljednji div u EuropiPosljednji div u EuropiPosljednji div u Europi

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.