SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Serija nas vodi na putovanje u našu nutrinu, naše osjećaje i preokupacije, emocije koje nas obilježavaju kao ljudska bića. Umjetnost ima moć pobuditi sve moguće osjećaje i dojmove. Zahvaljujući njoj, možemo dokučiti tko smo uistinu. Serija nam nudi nešto novo i uzbudljivo, no istodobno je i poučna, namijenjena gledateljima svih profila, zato što smo svi mi sposobni žudjeti, voljeti, mrziti, smijati se i plakati. Zahvaljujući ljepoti umjetničkih forma, istražit ćemo unutarnje mehanizme ljudske prirode. Svi se umjetnici služe umjetnošću kako bi objasnili svoje emocije. A svi se mi služimo emocijama kako bismo objasnili razne aspekte povijesti umjetnosti.
Serija će dotaknuti univerzalne teme poput žudnje, ekstaze, ljubavi, nadahnuća, samoće, ludila, vjere, straha, tuge, ljubomore, nade i taštine. U svakoj epizodi progovara o tim temama govoreći o slikarstvu, kiparstvu, glazbi, arhitekturi i književnosti, uz odvažne, zadivljujuće i zanimljive vizualne prikaze, u duhu same biti ove serije. To što je s nama Ramon Gener nije slučajnost. Svoj je voditeljski talent dokazao u serijama poput Ovo je Opera, koju je prikazala Hrvatska televizija, te Ópera en Texans. A njegova nevjerojatna sposobnost da prenese strast, znanje i čaroliju svih tih zamisli ono je što će ponijeti gledatelja na tom prekrasnom putovanju kroz ljudsku prirodu.
Kao što je Picasso jednom rekao: "Sva su djeca rođeni umjetnici, no pritom je teško ostati umjetnikom kada odrastete". Slijedeći Picassove smjernice, u današnjoj epizodi pozabavit ćemo se konceptom djeteta u sebi, koje svaki umjetnik mora nositi. Drugim riječima, govorit ćemo o elementu koji je nužan za stvaranje: znatiželji.
Slaveći znatiželju, kao nit vodilju preuzet ćemo metafore iz Malog princa Antoinea de Saint-Exupéryja, tog velikog djeteta koje je stvorilo jedan od najznačajnijih fenomena u svijetu književnosti.
Picasso, Magritte, Mozart i Leonardo da Vinci bili su umjetnici koji nisu prestajali postavljati pitanja i koristiti se svojom znatiželjom kako bi stvarali.
Upoznat ćemo nove umjetnike, poput madridskoga fotografa Cheme Madoza, koji prekoračuje granice znatiželje kako bi nas uvukao u svakidašnje prostore koje preobražava u čarobne i zadivljujuće. Razgovarat ćemo i s Lucianom Floridijem, profesorom filozofije na Oxfordskom sveučilištu, o važnosti djeteta u nama, koje svaka osoba nosi u sebi. A s oftalmologinjom Elenom Barraquer porazgovarat ćemo o dubini polja na slikama. Sve to otkrit ćemo pod vodstvom Ramona Genera koji će nas, svojim poznatim entuzijazmom i erudicijom, na pristupačan i poučan način prenijeti u nevjerojatan svijet.

Slike

Ovo je umjetnost: ZnatiželjaOvo je umjetnost: ZnatiželjaOvo je umjetnost: ZnatiželjaOvo je umjetnost: ZnatiželjaOvo je umjetnost: ZnatiželjaOvo je umjetnost: ZnatiželjaOvo je umjetnost: ZnatiželjaOvo je umjetnost: Znatiželja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.