Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

OPIS

Rimska nadgrobna ploča pronađena u zidu crkve svetog Martina u Podstrani nedaleko Splita iznimno je vrijedan arheološki nalaz. Na njoj je opisan životni i vojni put rimskog centuriona Lucija Artorija Kasta, osobe čija je vojna karijera pokrivala razdoblje nekoliko rimskih careva i koji je za svoje zasluge, osobito u Britaniji, bio nagrađen mjestom prokuratora Liburnije. Nadgrobni spomenik Lucija Artorija Kasta pokrenuo je, međutim, i jednu neobičnu teoriju o povezanosti spomenutog rimskog vojnika s legendom o kralju Arturu.
Je li Lucije Artorije Kast bio ishodišna točka kasnijeg mita o životu kralja Artura? Kada se teorija pojavila i koje su njezine osnove? Na ta i druga pitanja pokušavaju odgovoriti istaknuti znanstvenici i pisci, među inim i John Matthews, autor koji se legendom o kralju Arturu bavi već tridesetak godina.

Scenarist:

Slike

Posljednji pohod kralja ArturaPosljednji pohod kralja ArturaPosljednji pohod kralja ArturaPosljednji pohod kralja ArturaPosljednji pohod kralja ArturaPosljednji pohod kralja ArturaPosljednji pohod kralja ArturaPosljednji pohod kralja Artura

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.