poster

Na obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog mora

An den Ufern des Nil (2016)

dokumentarni | Njemačka

SEZONA: 1

EPIZODA: 3

OPIS

Posljednjih se godina mnogo toga promijenilo na Nilu, društveni prevrat i vjerski sukobi ostavili su traga na ljudima. I jedinstveni krajolik Nila preobražava se zbog uznapredovale pustinje i raznovrsnih ekoloških grijeha u tom ugroženom rajskom vrtu. Ovdašnji stanovnici zadivljuju svojim optimizmom, i koriste svaku priliku za poboljšanje svojih životnih uvjeta. To se osobito odnosi na žene: za njih je posljednjih nekoliko godina bilo pravi emocionalni vrtuljak - između obećanja Arapskog proljeća i nove represije vjerskih fanatika i autoritarne vojske. Mlade lončarke u oazi Al-Fajum prvi put mogu, zahvaljujući svojoj kreativnosti, postati financijski neovisne. Otvoriti vlastiti posao, to je prije nekoliko godina bilo nezamislivo za žene u ruralnim područjima. One posebno hrabre poput bajkerice Basme koriste se internetom u glavnom gradu Kairu kako se ne bi morale same boriti protiv predrasuda i svakodnevnog nasilja. No za ribaricu Wagihu napredak ostaje nedostižan, ona svoju djecu ne može poslati u školu. Ali i njezinoj obitelji Nil znači život. Bez vode iz Nila ne bi ljudi s njegovih obala mogli zalijevati polja niti datuljine palme. Ni "najbolji pamuk na svijetu", kako ga majstor Emad ponosno naziva, ne bi mogao rasti, niti bi izrađivač namještaja Mansur mogao izraditi "najudobnije sofe na svijetu". Najduža rijeka na svijetu ostaje jamac njihove budućnosti.

Slike

Na obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog moraNa obalama Nila: Između pustinje i Sredozemnog mora

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.