poster

Martin Clunes - Otoci Amerike: Portoriko, Georgija, Sjeverna Karolina, i Virginia

Martin Clunes: Islands of America (2019)

Režiser: Ian Leese

Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 3 - Puerto Rico, Georgia, North Carolina, & Virginia

OPIS

Sljedeća Clunesova postaja živopisni je karipski otok Portoriko. To je treći po veličini američki otok i jedini na kojem je glavni jezik španjolski. Godine 2017. poharao ga je uragan. Bila je to najveća prirodna katastrofa u njegovoj povijesti. Uragan je rušio kuće i drveće te odnio tisuće života. Godinu poslije toga, Clunes će vidjeti kako se Portorikanci oporavljaju.
Iz Portorika je Martin otputovao na Morske otoke - otočje koje se smjestilo duž obale Georgije te Sjeverne i Južne Karoline. Ondje živi jedinstven narod Gullah/Geechee. Potomci su afričkih robova koji su nekoć radili na plantažama. Udaljenost od kopna omogućila im je da očuvaju velik dio afričke kulture i naslijeđa.
Do sljedećeg odredišta Martin putuje 320 kilometara sjeverno. Niz barijernih otoka pod nazivom Vanjski sprudovi štite obalu Sjeverne Karoline od najjačih udara oluja i uragana.

Producent: Ian Leese

Slike

Martin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci AmerikeMartin Clunes - Otoci Amerike

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.