OPIS

Ahil je mladić sa Kipra, Melina je devojka sa Krita. Njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo, ali tu ljubav ne odobravaju njihove porodice, koje će učiniti sve da ih razdvoje za sva vremena. Zaplet počinje u jednom baru u Atini gdje 25-godišnja Melina proslavlja djevojačko veče pred udaju za Sifisa, svog dugogodišnjeg momka sa Krita. U istom baru naći će se i 30-godišnji Ahil, u društvu brata i drugova sa fakulteta. Ahil ponudi budućoj mladoj Melini takozvano „Brusko“ vino i od tog trenutak njih dvoje će izgubiti glavu jedno za drugim. No, idućeg jutra, kada alkoholo ispari i kada se glave ohlade, Melina se brže-bolje spakuje i posramljena bježi na Krit kako bi nastavila pripreme za vjenčanje. Ahil je neće tražiti, jer se ne sjeća ni njenog imena, ali sudbina će ih ponovo spojiti. Upravo zbog vina „Brusko“ njihove dvije porodice se sastanu nakon nekoliko godina. Kada se ponovo sretnu, strast između Ahila i Meline se opet rasplamsa, tolliko da oni više ne misle o posljedicama do kojih njihova veza može dovesti...
Melina (Elena Vaitsu) je rođena je na Kritu, ali je odrasla u Atini. Moderna je djevojka, studirala u Parizu, ali jednostavna, osjećajna i stidljiva. Sa 16 godina se zaljubila u Sifisa, za koga se i udaje. Ali, pravu ljubav i strast otkriće tek kada upozna Ahila.
Sifis (Apostolis Totsikas) je porijeklom Krićanin, tradicionalnog vaspitanja, ambiciozan i strastven u svemu što radi. Vjeruje u instituciju braka i želi sa Melinom imati veliku porodicu sa mnogo djece. Melina je njegova jedina ljubav. Ali, Sifis ima mračnu tajnu za koju zna samo njegova sestra.
Ahil (Andreas Georgiu) je najmlađi sin porodice Mateu. Studirao je ekonomiju u Londonu, širokih pogleda, beskompromisan, bez predrasuda i u duši boem. Nije ga lako izmanipulisati. Ima puno saosjećanja za radnike u svom vinogradu.
Serija je snimljena na Kritu i Kipru, na predivnim poljima vinove loze, slikovitim ulicama grada Hanja, u bogataškim kućama Nikozije i na plažama Krita.

Slike

BruskoLjubav s okusom vina 01BruskoLjubav s okusom vina 02

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Na Dobre I Na Zle (1999)

    image
    Polish medical drama. Real medical cases filled with twists, turns and surprises. The focus of the narrative is on the life of doctors and nurses.
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.