poster

Art a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dio

Art a la carte

dokumentarni, kultura | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

OPIS

Njemačka dokumentarna serija "Velika tura po literaturi" večeras nas vodi u New York tragovima njemačkog klasika Uwea Johnsona. Boraveći dvije godine u toj američkoj metropoli Johnson je koncipirao i dijelom napisao svoj opus magnum na gotovo dvije tisuće stranica pod naslovom "Godišnjice. Iz života Gesine Cresspahl".
Kulturne metropole nerijetko su privlačile pisce. Koji je njihov motiv za odlazak u strane gradove? Kako život u stranoj metropoli utječe na pisanje, a kako na recepciju? Što o metropolama saznajemo iz književnih djela?
O tome razgovaramo s dva ugledna domaća pisca koji imaju iskustvo života u stranim gradovima - s Damirom Karakašom i Markom Pogačarom.
Urednica i voditeljica emisije: Lidija Lacko Vidulić
Urednica projekta: Lidija Špiranec

Slike

Art a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dioArt a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dioArt a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dioArt a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dioArt a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dioArt a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dioArt a la carte: Pisci u stranim metropolama, 1. dio

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.