poster

Teatrologike: Nina Violić

Teatrologike

dokumentarni | Srbija

OPIS

Nina Violić, glumica Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba je već dvadesetak godina na umetničkoj sceni. Ističe se glumom sa zrncem ludosti i neobuzdanom maštom. Ima izuzetan opus, specifičan scenski izraz i brojne nagrade za svoje uloge.
Njen umetnički put išao je od alternativnih i ekspreimentalnih scena, preko savremenih drama, do novih tumačenja klasike. Bila je članica ansambla Teatra ITD do 2007. godine, kada prelazi u Zagrebačko kazalište mladih, a od 2014. je prvakinja Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.
Potpisuje i kratke autorske filmove u kojima istražuje intimne opsesije. Smatra da je sloboda osnovni preduslov za pravu umetnost i istinski život. Rado razgovara o političkim i kulturnim prilikama u Hrvatskoj, regionu i Evropi, o rodnoj Rijeci kao i o potrebi i mogućnostima javnog delovanja u smutnim vremenima.
Serijal "Teatrologike" je posvećen umetnicima iz regiona koji u ovom trenutku u pozorištu stvaraju inspirisani savremenošću. Oni se u svojim ostvarenjima bave aktuelnim problemima koji opterećuju savremeni svet ili klasična dela tumače iz vizure ovog vremena. To su predstavnici generacije koja drugačije stvara u pozorištu i koja drugačije misli o društvu.
Autor i urednik Olivera MiloševićSnimatelj Vladimir ĐurićMontaža Bogdan ČurguzRežija Srđan ĆešićSerijal je realizovan uz pomoć Ministarstva za kulturu i informisanje.Producenti serijala su Hartefakt produkcija, portal Remarker i Radio-televizija Srbije.

Slike

Teatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina ViolićTeatrologike: Nina Violić

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Zelena groznica (2015)

    image
    U 'Zelenoj groznici' pratimo dogodovštine Claudije i Roberta Buncea, vlasnika trgovine žadom Cassiar Mountain u Britanskoj Kolumbiji koji se pokušavaju obogatiti...
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Welcome to the Balkans

    image
    "Welcome to the Balkans" putopisna je emisija Meksikanca Karlosa Franka koji od 2015. godine živi u Srbiji. U emisiji se gledaocima prikazuju lepote Srbije i uči...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.