SEZONA: 1

EPIZODA: 8

OPIS

Američka popularna glazba eksplodira u nove formate dok već etablirani izvođači pronalaze novi kreativni glas.
Rijetko je koje desetljeće bilo toliko glazbeno raznoliko kao 1970-e. Mnogi od najvećih rock & roll bendova svih vremena - The Rolling Stones, Led Zeppelin, The Who - bili su na vrhuncu, a pojavljivali su se i novi izvođači - The Eagles, David Bowie, Bruce Springsteen - i mijenjali glazbenu scenu. Oni koji su 60-ih dominirali top-ljestvicama, poput Marvina Gayea i Stevieja Wondera, u sedamdesetima su našli novi glas. Naravno, 1970-e bile su i desetljeće disca i punka. Na suprotnim stranama glazbenog spektra, i disco i punk potaknuli su opsežne kulturne promjene koje su postale jednako simbolične za to desetljeće. Istražujući ove i neke druge izvođače i žanrove, formirat ćemo provokativno mišljenje o tome što je bila Amerika sedamdesetih.

Slike

Sedamdesete: Što se zbivaSedamdesete: Što se zbivaSedamdesete: Što se zbivaSedamdesete: Što se zbivaSedamdesete: Što se zbivaSedamdesete: Što se zbiva

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.