poster

Narodno pozorište u deset činova: Smrt prvakinje

Narodno pozorište u deset činova

dokumentarni | Srbija

OPIS

Nova epizoda dokumentarno-igranog serijala Narodno pozorište u deset činova, istražuje život i poziciju glumica u konzervativnom srpskom društvu, na početku dvadesetog veka.
Kroz sudbinu dveju prvakinja - Vele Nigrinove i Zorke Todosić, prikazuje se tragičan život glumica koje su nosile repertoar Narodnog pozorišta. Vladale su scenom i bile obožavane, iako je društvo tada na žene koje su birale glumački poziv gledalo sa osudom i neodobravanjem.
Kakva je bila sudbina ovih glumica, zašto je Zorka Todosić zaboravljena, i kako je Vela Nigrinova smogla snage da, uprkos teškoj bolesti, odigra predstavu do kraja i pojavi se, poslednji put, na sceni, neka su od pitanja kojima se bavi Narator u epizodi Smrt prvakinje.
Igraju: Nebojša Dugalić, Nela Mihailović, Dušanka Stojanović, Bojan Krivokapić
Autor serijala: Nebojša BradićReditelj: Miško Milojević Pisac scenarija: Tamara BaračkovIzvršni producent: Aleksandar JankovićProducent: Nevena StanojlovićScenograf: Miroslava AndrejevićKostimograf: Suzana GligorijevićDirektori fotografije: Milan Grbić Kompozitor: Božidar ObradinovićMontažer: Tihomir Dukić

Slike

Narodno pozorište u deset činova: Smrt prvakinje

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.