poster

I Bez muke ima nauke: Tajna

I bez muke ima nauke (2017)


OPIS

U okviru Školske redakcije počelo je snimanje nove serije za osnovce pod nazivom: I bez muke ima nauke. Serija je magazinskog tipa i sastavljena je iz više rubrika.
Svaka rubrika namenjena je jednoj naučnoj oblasti, matematici, fizici, biologiji, astronomiji i geologiji. Emisije su tematske i u svakoj epizodi obrađuje se jedna tema kroz ove nauke. Govori se o uspešnosti, fotografiji, sreći, ljubavi, muzici, bojama, proceni, cunamiju, bogu...
Kako se mladi u ovom periodu školovanja susreću sa ovim predmetima a to zahteva razumevanje i pažnju, želeli smo da im kroz ove emisije pomognemo i da im na jedan zabavniji i lakši način približimo ove nauke kao i da ih zainteresujemo i upoznamo sa raznim zanimljivostima iz ovih oblasti.
Serija je osmišljena kao igrano-dokumentarna, gde nas kroz priču vodi jedan dečak po imenu Miša. Miša ima tetku i teču, naučne radnike, i on sa njima komunicira i postavlja im razna pitanja. Inače tetka i teča se zbog svojih naučnih obaveza uvek nalaze negde daleko, u inostranstvu, ali Mišu redovno čuju i pomažu mu oko raznih nedoumica. Teme i objašnjenja prilagođene su uzrastu učenika i sve je podržano odgovarajućom grafikom i animacijom.
U ulozi dečaka je mlad glumac Nikola Malbaša, u ulozi tetke je Ivana Despotović a ulogu teče tumači Ivan Tomić. Urednice: Tanja Čanić-Mlađenović, Aleksandra Stojanović, reditelj je Nikola Zdravković, dramaturg Marina Madžarev, kostimograf Suzana Gligorijević, scenograf Snežana Popović, snimatelj Vasko Vasović, tonac Srđan Bajski, izvršni producent Svetlana Bandić, organizator Srđan Boljević.

Slike

I Bez muke ima nauke: TajnaI Bez muke ima nauke: TajnaI Bez muke ima nauke: TajnaI Bez muke ima nauke: TajnaI Bez muke ima nauke: TajnaI Bez muke ima nauke: Tajna

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.