OPIS

U Aranđelovcu je održana konferencija "Srpski dani osiguranja" koju tradicionalno organizuje Udruženje osiguravača Srbije. Ove godine stručnjaci iz te oblasti bavili su se pitanjem podizanja kulture osiguranja.
Samo 10 do 12 odsto obradivih površina je pod osiguranjem, što je izuzetno malo, a svega 20 opština ugroženih od poplava osiguralo je imovinu. O tome za Srpsku ekonomiju govori Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.
Završava se uspešna godina za javne finansije u Srbiji. Da li to znači da će i u narednoj godini biti zabeležen pozitivan trend u srpskoj privredi, pitali smo ekonomistu Ivana Nikolića.
Posetili smo skup na kojem su se okupili predstavnici belgijsko-srpskih kompanija. Belgija je zainteresovana za saradnju i želi da poveća izvoz srpske robe. Za sada postoje interesovanja u oblasti hrane, proizvodnji nameštaja i tekstilne industrije. Ekonomska razmena Srbije i Belgije iznosi 500 miliona evra.
Pre godinu dana Republički geodetski zavod je uz pomoć državnih organa i institucija pokretnuo portal geoSrbija na kojem se mogu naći različiti geoprostorni podaci. Poslednji set podataka koji je dostupan građanima odnosi se na kulturna dobra i ustanove kulture. O tome smo razgovarali sa Milenom Ivanović, iz Republičkog geodetskog zavoda.
Urednica emisije: Danka Milošević

Slike

Srpska ekonomija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.