Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 9/10
(7 glasova)

OPIS

Nakon Ivana XXIII. I Ivana Pavla II., Rai Fiction i Lux Vide predstavljaju Pavla VI., papu koji je odveo Crkvu u moderno doba.
Pavao VI. prvi je papa koji je putovao avionom i bio na svim kontinentima. Prvi je papa koji se vratio u Isusovu zemlju. Prvi koji je zagrlio pravoslavnog patrijarha. Prvi koji je govorio u Ujedinjenim narodima.
Čovjek dijaloga i rasprava, čovjek vjere i slobode.
Završio je koncil koji je započeo njegov prethodnik, podario je svijetu poruku "Populorum Progressio" kako bi pozvao ljude da se vrate socijalnoj pravdi u svijetu koji se zauvijek promijenio. Istim je tim ljudima dao zahtjevnu izjavu o ljubavi u enciklici "Humanae Vitae".
Kao čovjek koji poštuje prijateljstvo i mir, iz ljubavi prema istini preuzeo je na sebe bol zbog neshvaćanja, a čak se obratio Crvenim brigadama kako bi spasio jedan život.

Slike

Pavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u olujiPavao VI: Papa u oluji

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.