SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Jedna od neprimjetnih, ali nimalo nevažnih posljedica tranzicije je međugeneracijsko nerazumijevanje. Ta je činjenica još zanimljivija, ili provokativnija, kad se uzme u obzir podatak da u europskim okvirima Hrvatska zauzima jedno od najnižih mjesta na ljestvici računajući godine u kojoj odrasla djeca napuštaju obiteljski dom. Ovaj podatak upućuje na neobično nisku ekonomsku neovisnost djece i nemogućnost samostalnog života, te da u domu roditelja nastaju više-generacijska kućanstva.
Serija "65+" dokumentarističkim sredstvima želi povezati najstariju i najmlađu generaciju hrvatskih TV gledatelja, kroz prizmu ljudi treće životne dobi i njihovih interesa, a također želi promijeniti percepciju javnosti o ljudima treće životne dobi tj. umirovljenicima. Njihovim pričama mediji se bave samo u sklopu nekih "većih i važnijih" tema, u kojima naši stariji sugrađani gotovo nikad nisu tretirani kao osobe koje imaju stajališta i interese, svoje radosti i strahove, nego kao slike "sebi sličnih", stereotipne predodžbe o grupi koja je izvan neposrednog interesa dominantnog dijela zajednice.
Serija donosi priče pojedinaca, osoba s čijim se problemima možemo identificirati, priče koje nisu prožete stereotipnim slikama starosti i društvenim očekivanjima u opozicijama mlad - star, aktivan - pasivan, motiviran - nemotiviran, zdrav - bolestan, seksualan - neseksualan, produktivan - neproduktivan.
Serija ne bježi od priča koje su u našem javnom prostoru dobro skrivene, jer one, ispričane u prvom licu, mogu postati međugeneracijsko naslijeđe koje će sljedećem naraštaju pomoći da prihvati promjene koje ga u svijetu u kojem živimo zasigurno očekuju.
Prva epizoda traži odgovore na pitanja: nakon smrti dugogodišnjih bračnih partnera ući u novu vezu ili ostati sam, je li moguće ponovno voljeti, što će reći djeca...
Novinarka istraživačica: Nevenka Sablić

Producent: Hrvoje Osvadić
Urednik: Tanja Kanceljak

Slike

65+: Druga ljubav65+: Druga ljubav65+: Druga ljubav65+: Druga ljubav65+: Druga ljubav

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.