SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - A Curious Twist

OPIS

David Attenborough na svoj osobit način otkriva divan i čudesan svijet prirode. Serija je nastala u produkciji Humble Bee Filmsa, a u središte istraživanja stavlja evolucijske anomalije u prirodi te upoznaje svijetživotinja koje neprestano očaravaju i iznenađuju.
Životinje se prilagođavaju prirodi i svoje sposobnosti proširuju do nezamislivih granica, poput recimo žirafe koja je razvila nevjerojatno dugački vrat ili kameleona koji ima iznomno rastezljiv jezik. Attenborough će otkriti kako su 1799. istraživači u Englesku donijeli čudnovatog kljunaša, a on je bio toliko neobičan da su svi mislili da je u pitanju nekakva prevara. Isto tako žaba krastača našla se u središtu znanstvenih prepriki 20-ih godina 20. stoljeća, koje su je dovele do optužbi za lažiranje. Nadalje, Attenborough predstavlja dva primjera u kojim se priroda poigrala s procesom starenja. Pa je tako moguće biti zarobljen u mladom tijelu ili izgledati staro od rođenja! Jedinstvena spiralna kljova narvala nadahnula je mnoge priče o jednorozima, a uvijanja puževe školjke oduvijek oduševljavalja znanstvenike i umjetnike. Uz te pirče Attenborough donosi i mnoge druge, koje će vas možda zamisliti ili iznenaditi jer priroda je prava čarobnica!

Slike

David Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirodeDavid Attenborough: Čuda prirode

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.