poster

Akiko Suwanai i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Pascala Rophea - V.Lisinski, 15.03.2018., snimka koncerta

Simfonijski orkestar HRT-a

glazbeni | Hrvatska

OPIS

U prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu u sklopu Majstorskoga ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije jedan od najtraženijih francuskih dirigenata Pascal Rophé i japanska violinistica Akiko Suwanai oduševili su publiku koncertom kojim je prigodno obilježena stota obljetnica smrti velikog francuskog skladatelja Claudea Debussyja. Japanska violinistica Akiko Suwanai izvela je Prvi koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 19 Sergeja Prokofjeva. 1990. godine bila najmlađa pobjednica glasovitog violinističkog natjecanja Čajkovski te otada uživa u bogatoj međunarodnoj karijeri i redovitim nastupima sa slavnim dirigentima i najistaknutijim svjetskim orkestrima. Uz nagradu na natjecanju Čajkovski, osvojila je i brojne druge nagrade, primjerice na međunarodnim natjecanjima Paganini i Kraljica Elizabeta. Svira na Stradivarijevoj violini Delfin iz 1714. godine, jednoj od najslavnijih i danas najpoznatijih violina, čiji je vlasnik bio glasoviti violinist Jascha Heifetz, a koju joj je na posudbu ustupila Glazbena zaklada Nippon.
Na programu koncertne večeri našla su se djela B. Brittena i G. Ligetija, a završnu izvedbu remek-djela More (franc. La Mer) francuskoga impresionista Claudea Debussyja publika je nagradila dugotrajnim ovacijama.

Urednik: Marija Ramljak

Slike

Akiko Suwanai i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Pascala Rophea - V.Lisinski, 15.03.2018., snimka koncerta

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.