SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Jednog ledenog vikenda u prosincu 1936. nervozni kralj Edvard VIII. sjedio je sam u Buckinghamskoj palači. Potajno je nazvao brata kako bi mu rekao da više ne može biti kralj ako to znači da mora napustiti ženu koju voli. Njegov će brat postati kralj Đuro VI. Edvardova voljena zvala se Wallis Simpson. Braća nisu ni slutila da se njihov razgovor potajno prisluškuje. Godinama poslije, kada su Edvard i Wallis posjetili ekskluzivno američko odmaralište, mislili su da u potpunoj privatnosti uživaju u intimnom predahu. Međutim, njihova je svaka riječ snimana, sobu su im prisluškivali pomoću skrivenih mikrofona, a prisluškivali su i njihove telefonske pozive. Tajni spisi obavještajnih službi prvi put otkrivaju kako su britanski i američki obavještajci bivšeg britanskoga kralja smatrali velikom sigurnosnom prijetnjom. Strah od mogućnosti da Wallis i bivši kralj nešto spletkare bio je tako velik da je sam predsjednik Sjedinjenih Država naredio FBI-u da u svakom trenutku prati Wallis i vojvodu od Windsora. Najveću kraljevsku romansu 20. stoljeća sada možemo promatrati u potpuno novom svjetlu zahvaljujući tajnim spisima onih koji su špijunirali Edvarda VIII., Wallis Simpson i budućega kralja.
Scenarist, producent i redatelj: Paul Elston
Produkcija: Brave New Media za Channel 4

Slike

Špijuniranje kraljevske obiteljiŠpijuniranje kraljevske obiteljiŠpijuniranje kraljevske obiteljiŠpijuniranje kraljevske obiteljiŠpijuniranje kraljevske obiteljiAll3Media

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.