SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Putovanje Nilom putovanje je u kolijevku jedne velike civilizacije, čije građevine zadivljuju do danas. Na Slonovu otoku na Nilu arheolozi istražuju spomenike iz faraonskog doba. Ondje se nalazio i terminal zlata i slonovače za staroegipatske vladare. Slavni nilometar mjerio je vodostaj rijeke tijekom cijele godine. Danas se nekima budućnost na velikoj rijeci čini puna mogućnosti, kao primjerice "kralju manga" Haku Huseinu, koji izvozi u Europu. Neki drugi u novom vremenu vide opasna iskušenja i osjećaju da im je egzistencija ugrožena, poput lađara Mahmuda, čija drvena brodica više nije konkurentna. Na egzotičnim tržnicama poput one u Darawu, s druge strane, čini se da je vrijeme stalo. Stoljećima ondje trguju isključivo muškarci. Ali oni imaju odličan pregled svjetskog tržišta te, naravno, koriste najmoderniju tehnologiju. I poduzetnik Muhamed također stremi visoko. On svakoga jutra u Luksoru diže balone na vrući zrak s turistima iznad Doline kraljeva, kad vjetar i političke prilike to dopuste.

Slike

Na obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i LuxoraNa obalama Nila: Između Asuana i Luxora

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.