Ocjena korisnika: 2/10

SEZONA: 3

EPIZODA: 5 - lifestyle emisija

OPIS

Spin-off „Grand Designs: Novi Zeland“, popularnog, tzv. tehnološkog dokumentarca „Grand Designs“, vodi gledatelja na Novi Zeland, gdje arhitekt Chris Moller prati napredak zanimljivih i ambicioznih projekata izgradnje kuća. Uz razgovoru s vlasnicima, Chris gledateljima otkriva jedinstvene građevine, doznaje sve o projektima te problemima i trijumfima u arhitekturi. Razgovarat će s vlasnicima o usponima i padovima u osmišljavanju i realizaciji originalnih dizajna, samoj gradnji te konačno i izazovima useljenja.
Pa tako uzgajivač jelena i neženja Lachlan McDonald gradi trosobni betonski dom nadajući se da će jednog dana kuća postati dom njegove obitelji. Međutim, odabir mjesta gradnje predstavlja problem. To je jedno od najudaljenijih i najolujnijih dijelova zemlje - Catlins, pa je McDonald angažirao vrhunskog arhitekta iz Aucklanda, koji se suočio s velikim izazovom. Upoznat ćemo Earthship, moderni dom izgrađen od recikliranih materijala kao što su boce i gume, pa čak i školjke, koje služe za izolaciju. Mladi par, Coromandel Gus i Sarah Anning, odlučio se za ovakvo rješenje i dizajn kada su shvatili da si ne mogu priuštiti tradicionalni dom. Potražili su pomoć volontera iz zajednice i inozemstva koristeći jedinstvene građevinske tehnike izvorno dizajnirane za pustinju u Kaliforniji. Gledatelji će otkriti planove pisca Scotta Lawriea iz Sydneya, koji je odlučio napustiti zemlju i naseliti se na Novom Zelandu u čeličnu kuću koja podsjeća na skulpturu i koju gradi na zabačenom seoskom brežuljku iza plaže Pakiri. Također, između mnogih zanimljivih projekata serija gledatelje upoznaje s graditeljem Steveom Sygroveom i njegovom suprugom Chrissy, koji vole strast za lijepim, cvjetnim i ružičastim stvarima. Njihova jedinstvena gradnja u Titirangi u blizini Aucklanda ručno je izrađena kuća u američkom gotičkom stilu s ukrašenim detaljima, poput Julietteinog balkona, spandera, prozorima za konje, ukrasa od čipke te unutarnjih zidova od tkanine.

Slike

Grand Designs: Novi Zeland

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • U potrazi za izvanzemaljcima (2014)

    image
    IN SEARCH OF ALIENS follows Giorgio Tsoukalos, an Ancient Astronaut theorist and leading contributor to Ancient Aliens, as he explores the fascinating evidence...
  • Children of the Sun (2020)

    image
    The rise and fall of the Maya, the Incas and the Aztecs, three pre-Columbian civilizations whose greatness and mysteries fascinate.
  • Srpski junaci srednjeg veka (2017)

    image
    „Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima...
  • Ognjišta

    image
    Dokumentarna emisija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.