poster

Što je klasik? Krleža-između politike i književnosti

Što je klasik? (2016)

kultura | Hrvatska

OPIS

Zašto u našoj sredini nije isto govoriti o Miroslavu Krleži, kao primjerice o Ujeviću ili Šimiću, i zašto se o njemu tako rijetko smireno kritički govori? Gajimo li pomalo shizofren odnos prema tom našem klasiku? Istodobno ga proglašavamo i najvećim piscem kojeg smo ikad imali, ali i najprecjenjenijim? Kako je to moguće? Zašto nas zanima stalno Krležina politika, a ne poetika i je li njegovo djelo danas na recepcijskoj prekretnici? O tome razgovaramo s akademikom Krešimirom Nemecom.
Asistentica redatelja: Željka Šešerko

Slike

Što je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnostiŠto je klasik? Krleža-između politike i književnosti

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.