poster

Medici, gospodari Firence

Medici: Masters of Florence (2016)

ratni, drama, povijesni, romantika, triler, biografski, misterija | Italija, UK, Francuska

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

EPIZODA: 2

OPIS

Istorijsko-politička porodična drama o porodici Mediči u Firenci...
Italija, 15. vijek, iznenadna smrt Giovannija de Medicija, trgovca i bankara čuvene loze Medici, potresa Firencu. Njegovi sinovi Cosimo i Lorenzo nalaze se u samom srcu događanja i prikrivaju opasnu tajnu - da je Giovanni zapravo ubijen. Samo jedan od njih može biti glava porodice, a igrom sudbine ta titula će pripasti umjetniku u duši i vječitom sanjaru - Cosimu. Međutim, oni će se naći opkoljeni očevim neprijateljima koji žele preuzeti vlast nad Firencom. Prvi u redu i najveći od svih je svakako Ronaldo Albici, čovjek koji se nalazi na čelu plemićke frakcije i ima za cilj ne samo da ne dozvoli uspon srednje klase (koju favoriziraju Medici), već i da stane na put Cosimovoj viziji Firence. Pored velikih opasnosti koja prijeti njihovim životima, ali i opstanku porodice, braća Cosimo i Lorenzo morat će se suočiti i izboriti sa svojim različitim temperamentima i uskladiti svoje razlike. Burni će biti i njihovi privatni životi, a posebno Cosimov brak sa Contessinom de Bardi koji je formiran kao politički savez, ali je sazreo u nevjerojatno partnerstvo, a koji će doživjeti veliki ispit za vrijeme njegovog egzila u Veneciji.

Slike

Medici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari FirenceMedici, gospodari Firence

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.