OPIS

Nestali su. Te su riječi gurnule fotoreporterku Nicole Tung u zastrašujuću situaciju za koju je ništa nije moglo pripremiti. Maskirani muškarci naoružani kalašnjikovima oteli su njezine prijatelje Johna Cantlieja i Jamesa Foleyja dok su se iz Sirije vraćali u Tursku. Nicole je napeto iščekivala njihov dolazak na granici. Od tog im je trenutka sudbina ovisila o tome hoće li joj poći za rukom da sazna tko joj je zarobio prijatelje i otkrije kako da ih izvuče žive.
Otmica Johna Cantlieja i Jamesa Foleyja označila je početak prave epidemije otmica koja se odrazila na vanjsku politiku mnogih zemalja. Zbog medijske blokade oko tih otmica, i mnogi su drugi zašli na neprijateljski teritorij tzv. Islamske države ne znajući u što se upuštaju. Praćene su osobe koje su radile kao veze na terenu zbog čega su ljudi koji su smatrali da su sigurni padali u neprijateljske ruke. Neupućeni novinari i humanitarni djelatnici našli su se u jezivoj i pogibeljnoj situaciji sa strašnim krajem za one čije zemlje nisu platile otkupninu. Ti su zločini otkrili što se događa kad se istina prikriva i zbog čega pregovori i operacije spašavanja polaze po zlu.
Ovo je dojmljiva i emocijama nabijena istraga političkog i zločinačkog pothvata otmica tijekom uspona tzv. Islamske države u ratom opustošenoj Siriji. Spoj ekskluzivnih snimki i privatnih razgovora s pregovaračima, istražiteljima, vezama na terenu, pa čak i trgovcem rabljenim automobilima, uhvaćenima u ratnom vihoru, omogućava nam da pratimo tragove koji vode do laži i tako razotkrijemo užasne posljedice dezinformacija kad su ljudski životi na kocki.

Slike

Kraj istineKraj istineKraj istineKraj istineKraj istineKraj istineKraj istineKraj istineKraj istineKraj istine

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.