EPIZODA: 8

OPIS

Zapadni dio Tihog oceana, područje Melanezije u kojem se nalazi i golemi otok Nova Kaledonija, područje je s bezbroj koraljnih otoka i sprudova. Plovidba u tim morima nije jednostavna i bezopasna, pogotovo na samom Great Barrier Reefu. U Novoj Kaledoniji, koju je otkrio slavni James Cook, danas se uglavnom živi od eksploatacije rudnika nikla. Otok, koji ima dužinu obale sličnu našem Jadranu, posjećuje malo turista, ima lijepu marinu i zapravo je nedirnuto bogatstvo o kojem će se još govoriti. S Kaledonije "Čigra" nas vodi u Australiju, gradić Townsville. Brod su prvo olakšale vlasti koje su zaplijenile gotovo svu hranu s njega, a zatim i u remontnom brodogradilištu. Tamo je dignut iz mora i skinute su naslage školjaka i trave koje su se skupile za 14 mjeseci plovidbe.

Slike

Čigrom oko svijeta: Koraljno moreČigrom oko svijeta: Koraljno moreČigrom oko svijeta: Koraljno moreČigrom oko svijeta: Koraljno moreČigrom oko svijeta: Koraljno more

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.