SEZONA: 1

EPIZODA: 6

OPIS

Na videlo izlazi i četvrta istina - ubica spaljuje četvoro mladih ljudi koji su uhapšeni u demonstracijama u Britaniji, 2011. godine.
Ali i kidnapuje francuskog policajca Lorana Delgada koji je optužen da je ubio mlade Francuze, takođe u demonstracijama, među kojima je i Mehdi Čerfi, čijeg brata ubica mami da dođe u napuštenu prodavnicu gde će od Lorana tražiti priznanje...
Serija Tunel smeštena je u vreme ekonomske krize u Evropi i radnja počinje kada se na englesko-francuskoj granici, u Evrotunelu, ispod Lamanša, pronađe telo francuske političarake. To spaja detektive Karla i Elisu, potpuno različitih naravi, koji su primorani da udruženim snagama jure serijskog ubicu. Jezivo ubistvo je prvo u nizu, a kako vreme prolazi oni otkrivaju pravu nameru ubice, koji je u nekoj vrsti moralnog krstaškog pohoda, kako bi u obe zemlje istakao socijalne probleme i nepravde.
Prva epizoda serije Tunel pomno prati originalni zaplet serije Most, iako kritičari tvrde da u poređenju sa švedskom koleginicom, francuska detektivka Elisa pokazuje mnogo manje simptoma autizma.
Tunel je u stvari druga po redu adaptacija serije Most. Nagrađivana The Bridge (2013) u poizvodnji FX mreže i u američkoj produkciji, započinje pronalaskom leša na mostu između Meksika i Teksasa i saradnjom meksičke i američke policije... Kritičari ipak veoma hvale englesko-francusku verziju, naglašavajući da će u njoj uživati čak i oni koji su gledali prethodne dve verzije.
Fanovi filmova fantastike svakako će prepoznati dvoje glavnih glumaca - Klemans Poezi i Stivena Dilana. Francuska glumica i model Klemans, tumačila je lik Fler Delaker u filmu Hari Poter i Vatreni pehar, dok je engleskom glumcu, Stivenu, bila poverena uloga Stanisa Barateona, u popularnoj seriji Igra prestola.
Jedan od scenarista je i Ben Ričards, poznat po radu na Spooks, Outcasts, Party Animals, dok režiju potpisuju Heti Mekdonald (Volander, Fortitjud, Poaro, Doctor Who...), Filip Martin (Volander), Dominik Mol, Tomas Vinsent...

Slike

TunelTunelTunelTunelTunelTunelTunel

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.