SEZONA: 28

EPIZODA: 1

OPIS

"Simpsoni" se i u 28. sezoni nastavljaju bespoštedno izrugivati svemu i svačemu, i tako nasmijavati gledatelje širom kugle zemaljske. Ta najdugovječnija serija u televizijskoj povijesti postala je jedan od najrevolucionarnijih, najdomišljatijih i najdojmljivijih zabavnih TV-sadržaja na svijetu. Zahvaljujući subverzivnom humoru i domišljatim dosjetkama, serija je ostavila dubok trag u pop-kulturi, a Simpsoni - Homer (Dan Castellaneta), Marge (Julie Kavner), Bart (Nancy Cartwright), Lisa (Yardley Smith) i Maggie - postali su televizijske legende.
Serija je osvojila 32 Emmyja, 43 Annie i nagradu People's Choice (2016.). Prva je to animirana serija koja je ovjenčana nagradom Peabody, a 2012. godine bila je nominirana za nagradu Američke filmske akademije u kategoriji kratkometražnog filma. Godine 2015. film "Simpsoni" bio je veliki svjetski hit, dok je atrakcija u zabavnome parku Universalovih filmskih studija proširena na cijeli grad Springfield. Godine 2000. Simpsoni su dobili vlastitu zvijezdu na holivudskome Šetalištu slavnih. Časopis Time seriju je proglasio najboljom u 20. stoljeću, a Entertainment Weekly najpoznatijim američkim sitcomom. 2016. Simpsoni su nominirani za nagradu Emmy u kategoriji najboljeg animiranog programa.
I u 28. sezoni serija nastavlja pomicati granice! Prošlog proljeća Homer Simpson po prvi se put na televiziji uživo obratio gledateljima i odgovarao na njihova pitanja. Ove jeseni novu sezonu otvara epizoda u kojoj je jednom od likova glas posudila Amy Schumer. Svima omiljena "Kućica užasa" označit će jubilarnu 600. epizodu. U njoj će g. Burns uvesti natjecanje u kojem se mjesna djeca moraju bespoštedno boriti, kao u filmu "Igre gladi", dok će Lisina izmišljena prijateljica postati smrtno ljubomorna na njezine prave prijatelje. "Simpsoni" će ponovno ispisati povijest prvom jednosatnom epizodom, u kojoj će jednom od likova glas posuditi Taraji P. Henson. Među ostalim, rodni grad Simpsona izgorjet će do temelja; Homer će s Milhouseovim tatom djecu trenirati lacrosse; a Mattu Leinartu platit će da s Bartom igra football, ali taj će se dvojac, na Homerovu žalost, naposljetku zbližiti. Nekima od likova ove su sezone glasove posudili: Patton Oswalt, Drew Carey, Sarah Silverman, Allison Janney, povjesničarka i politička analitičarka Doris Kearns Goodwin, svjetski prvak u šahu Magnus Carlsen, Dan Rather, Lizzy Caplan i Michael Sheen.
Nakon što Springfield izgori do temelja, Simpsoni preklinju g. Bursna da financira obnovu grada. Burns pristaje, ali pod uvjetom da u mjesnom amfiteatru organizira varijete.
Glasovi: Dan Castellaneta (Homer Simpson), Julie Kavner (Marge Simpson), Nancy Cartwright (Bart Simpson), Yeardley Smith (Lisa Simpson)

Slike

SimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoni

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Kako sam upoznao vašu majku (2005)

    image
    Bez nekog posebnog povoda ostarjeli Ted Mosby (Josh Radnor) jednog je dana posjeo kćer i sina kako bi im potanko ispričao niz događaja koji su prethodili...
  • Prijatelji (1994)

    image
    Zavirite u srca i umove šestero prijatelja koji žive u New Yorku dok istražuju tjeskobe i apsurde stvarne zrelosti. Ova pametna, sofisticirana serija nudi...
  • Obiteljski Čovjek (1999)

    image
    Obitelj Griffin sve je samo ne idealna i složna. Supružnici Peter i Lois te njihova djeca Meg, Chris i Stewie žive u izmišljenom američkom gradu Quahog u Rhode...
  • Dva i pol muškarca (2003)

    image
    Charlie (Charlie Sheen) i Alan Harper (Jon Cryer) su dva brata koji se, unatoč tome što su potpune suprotnosti, ipak na kraju dobro slažu. Malo je toga što im je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.