OPIS

Thomas Bernhard bio je majstor provokacije, uznemiravao je duhove i djelima i javnim nastupima. Zato je dobio i nadimak "Nestbeschmutzer", onaj koji prlja vlastito gnijezdo. No, bio je to patriotizam prijezira i taj je žestoki kritičar austrijskoga društva uvijek tvrdio da voli svoju zemlju. Kako ga danas percipira austrijsko društvo? Je li svojim djelima pisao neprekinuti monolog i poput orguljaša izvodio varijacije na istu temu? Ima li čitanje njegovih romana mantrički učinak? Kako je njegova pesimistična vizija svijeta ujedno i duhovita? O tome u emisiji "Što je klasik?" govori izvanredna profesorica sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta Milka Car.
Asistentica redatelja: Željka Šešerko

Slike

Što je klasik? Thomas Bernhard - MrazŠto je klasik? Thomas Bernhard - MrazŠto je klasik? Thomas Bernhard - MrazŠto je klasik? Thomas Bernhard - MrazŠto je klasik? Thomas Bernhard - MrazŠto je klasik? Thomas Bernhard - MrazŠto je klasik? Thomas Bernhard - MrazŠto je klasik? Thomas Bernhard - Mraz

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Veliki kompozitori

    image
    Upoznajte velike kompozitore uz ovu emisiju.
  • Art mašina

    image
    Ekipa Art mašine priprema emisije koje se bave pitanjima kulturne politike, istražuje šta čini uspješne institucije kulture danas, ko treba da finansira a ko i...
  • PËRSHËNDETJE NGA ZVICRA

    image
  • Sofra

    image
    Pratite "Sofru" i uživajte uz pripremu divnih i ukusnih jela koja su vremenom postala neraskidivi dio naše tradicije i kulture..
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.